Tel.: 020-665 32 92

Veel gestelde vragen over medisch-cosmetische behandelingen

“Wordt een behandeling bij Wrinkless altijd uitgevoerd door een arts?”
Jazeker. Er vindt altijd eerst een gratis en vrijblijvend intakegesprek plaats met de arts die u ook zal behandelen.

“Waar kan ik behandeld worden?”
Onder het kopje “locaties” op de homepagina vindt u de schoonheidsinstituten waar onze artsen komen. Ook kunt u zien wanneer de arts daar aanwezig zal zijn.
Zoek een behandellocatie bij u in de buurt.

“Kan ik direct behandeld worden?”
Het intakegesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Als u echter besluit tot behandeling over te gaan is het voor de meeste behandelingen mogelijk deze direct uit te voeren. Uitzonderingen hierop zijn soms de liquid facelift behandeling. Mocht er voldoende tijd zijn, dan kan ook deze behandeling direct  uitgevoerd worden. Anders wordt er een afspraak gemaakt voor de volgende datum waarop de arts in het schoonheidsinstituut aanwezig is.

“Welke filler heb ik nodig?”
Elke rimpel vereist een specifieke behandeling. Tijdens het intakegesprek bespreekt u met de arts uw wensen en verwachtingen. Naar aanleiding daarvan geeft de arts een advies welke behandeling voor u de geschiktste is. Ook worden eventuele alternatieven besproken.

“Zijn de behandelingen erg pijnlijk?”
De meeste behandelingen worden niet als pijnlijk ervaren. De rimpelvullers die de artsen van Wrinkless gebruiken bevatten een kleine hoeveelheid lidocaïne. Dit is een verdovende vloeistof die de behandeling comfortabeler maakt. In principe wordt alleen bij de behandeling van de lippen een verdoving geplaatst d.m.v. een verdovende crème.

Sommige mensen zijn wat gevoeliger dan anderen, voor hen is het mogelijk deze crème in het te behandelen gebied te gebruiken.

“Zijn de behandelingen veilig?”
In de media verschijnen nogal eens verhalen over lelijke bobbels na het inspuiten van fillers. Het gaat hier echter altijd om (verkeerd) gebruik van permanente fillers, soms zelfs toegepast door mensen die geen arts zijn. De fillers die de artsen van Wrinkless gebruiken zijn niet-permanent, op natuurlijke basis en volledig biologisch afbreekbaar is. We hebben gekozen voor producten die al geruime tijd op de markt zijn en waarvan de effectiviteit en veiligheid op lange termijn reeds is bewezen. In het zeldzame geval dat er een klein bobbeltje ontstaat, dan is dit vrijwel nooit zichtbaar, maar alleen voelbaar. Meestal verdwijnt het binnen een paar dagen, en in het uiterste geval binnen twee maanden. Botox is geen filler, maar een spierontspanner, en kan derhalve absoluut geen bobbels veroorzaken.

Algemene risico’s die na iedere ingreep kunnen optreden zijn allergie en ontsteking. De kans hierop is uiterst klein (minder dan 0,1 %), en dergelijke reacties zijn eenvoudig te behandelen.

“Hoe lang heb ik plezier van een behandeling?”
Hoe lang het resultaat zichtbaar is hangt af van het gebruikte product en van individuele factoren zoals leeftijd, huidtype, levensstijl (zon, roken) en spieractiviteit.

De werkingsduur van Botox is aanvankelijk drie tot vier maanden. Als de behandeling herhaald wordt voordat de rimpels hun oorspronkelijke diepte hebben, zal na verloop van tijd het resultaat nog beter worden en langer aanhouden (gemiddeld zes tot negen maanden).

Na een Botox dry behandeling merkt u dat het behandelde gebied binnen een week droger wordt en dat er na 2 weken geen zweetproductie meer plaatsvindt. Dit effect houdt ongeveer zes tot negen maanden aan.

Een correctie met Radiesse en Teosyal Ultimate blijft bij de meeste patiënten 15 tot 18 maanden zichtbaar. Teosyal Global Action en Etermis 3 hebben een duurzaamheid van 6 tot 9 maanden, Teosyal Deep  blijft ruim een jaar zichtbaar.

Maak een afspraak voor een behandeling op één van onze locaties in Nederland.