Tel.: 020-665 32 92

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een natuurlijke component van de huid, die zorgt voor het vasthouden van water. Door dit hydraterende effect geeft het de huid elasticiteit en volume. De productie van hyaluronzuur neemt af naarmate men ouder wordt, waardoor de huid verslapt en er rimpels ontstaan.

Door het inbrengen van kleine hoeveelheden hyaluronzuur in de vorm van een heldere, niet-dierlijke, biologisch afbreekbare gel, wordt het vochtgehalte van de huid hersteld. Rimpels zullen daarmee verzachten of zelfs verdwijnen, maar er kan ook meer volume en contour gegeven worden aan uw gezicht of lippen.

De hyaluronzuren die de artsen van Wrinkless gebruiken zijn Teosyal en Belotero. Beide hebben een eigen indicatiegebied, waarin ze een hoge effectiviteit en bewezen veiligheid kennen. De indicatie is met name afhankelijk van de mate van crosslinking en partikelgrootte van het hyaluronzuur, waaraan het zijn specifieke stevigheid ontleent.

TEOSYAL

 

corrigeren van fijne rimpeltjes met Teosyal

Teosyal Global Action is de ideale injectable voor het corrigeren van fijne rimpeltjes, zoals de rimpeltjes op de bovenlip, craquelé lijntjes op de wang en ondiepe lijnen in de mondhoeken of de neus-lippen plooi. Tevens is het zeer geschikt om na een behandeling van diepere rimpels de overgebleven barstlijntjes verder te verzachten. Het resultaat van Teosyal Global Action is minimaal 8 tot 10 maanden zichtbaar.

Teosyal Redensity [II] is een hyaluronzuur dat specifiek geschikt is om traangootjes, diepliggende wallen en donkere verkleuring onder de ogen te behandelen. Voor de hyaluronzuur injectie wordt een dunne canule (stomp naaldje) gebruikt, waardoor de kans op blauwe plekken een stuk kleiner is. De duurzaamheid is vergelijkbaar met die van Teosyal Global Action.

Teosyal Deep Lines corrigeert diepere rimpels. Dit zijn bijvoorbeeld de mondhoeken, de neus-lippen plooi en diepere lijnen op de wangen. Het is een wat steviger gel dan de Global Action / Etermis, waardoor het meer volume geeft op de plaatsen waar dat nodig is. Door deze stevigheid houdt het effect ook langer aan, namelijk 12 tot 14 maanden.

 

 

Hyaluronzuur rimpelbehandeling bovenlip

Hyaluronzuur Teosyal

 

Teosyal Ultimate is bij uitstek geschikt voor het uitvoeren van een zogenaamde “liquid facelift”, waarbij volume van jukbeenderen, wangen en slapen hersteld wordt. Hierbij wordt het hyaluronzuur met een canule in plaats van een naald ingebracht, waardoor het mogelijk is op eenvoudige wijze een groter volume te creëren met minder kans op blauwe plekken. De effectiviteit is gemiddeld 15 tot 18 maanden.

 

 

Hyaluronzuur Teosyal voor en na foto

 

Teosyal is in 2008 verkozen tot “Beste injectable product van het jaar” boven de zes grootste concurrenten, waaronder Restylane. Deze prestigieuze onderscheiding werd toegekend door Aesthetic Medicine, het grootste esthetisch magazine voor professionals in Engeland.

Teosyal scoorde op de onderstaande criteria ruim beter dan alle deelnemers:

  • Populariteit van het product.
  • Mate van het direct zichtbare resultaat na de behandeling.
  • Efficiency van het product.
  • Patiënttevredenheid.
  • Duurzaamheid.
  • Veiligheid.
  • Gebruiksgemak / gebruiksvriendelijkheid.
  • Klantenservice, marketing en promotie ondersteuning.

Het winnen van deze onderscheiding is een bevestiging die onmiskenbaar aangeeft dat Teosyal momenteel het beste hyaluronzuur is in alle facetten.

BELOTERO

Belotero Balance is vergelijkbaar met Teosyal Global Action, en heeft hetzelfde indicatiegebied. Ook de rand van de lippen kan hiermee geaccentueerd worden. Door de net iets steviger structuur is Belotero Intense zeer geschikt om vollere lippen te creëren. Het resultaat van Belotero is minimaal 8 tot 10 maanden zichtbaar.

 

Veiligheid

In de reguliere geneeskunde worden hyaluronzuren al meer dan 20 jaar gebruikt zonder noemenswaardige complicaties. Voor cosmetische doeleinden zijn er meer dan 15 miljoen behandelingen verricht.

Omdat hyaluronzuur een natuurlijke bestanddeel van de huid is en het geen dierlijke materialen bevat, is de kans op een allergische reactie zeer klein (minder dan 0,1 %); een allergietest is dus in principe niet nodig. Wel zijn de hyaluronzuren  die Wrinkless gebruikt gemengd met lidocaïne, dit is dezelfde stof als waarmee een tandarts een verdoving geeft. Als u daarvoor allergisch bent is een behandeling met hyaluronzuur niet mogelijk en zal er voor een andere filler zoals Radiesse gekozen kunnen worden. Mocht er onverhoopt toch een allergische reactie plaatsvinden, dan is die goed te behandelen met een antihistaminicum. Ook de kans op een locale ontsteking in het behandelde gebied is kleiner dan 0,1 %. Een dergelijke reactie verdwijnt snel met een antibioticum. In beide gevallen zijn er geen negatieve gevolgen voor het resultaat van de behandeling.

Zeer zelden ontstaat er een klein bobbeltje na een behandeling. Het betreft dan een voelbare ophoping van het middel in de huid, die vrijwel nooit zichtbaar is. Meestal verdwijnt dit door het huidgebied enkele dagen te masseren. Mocht dat niet het geval zijn dan zal het geleidelijk afnemen en binnen twee maanden alsnog verdwenen zijn. Permanente ophopingen komen niet voor, omdat hyaluronzuur volledig biologisch afbreekbaar is.

Zowel Teosyal als Belotero dragen een CE-keurmerk, wat betekent dat ze voldoen aan de veiligheidseisen zoals gespecificeerd in de EU.

Voor de behandeling

Tijdens het intake gesprek worden uw wensen en verwachtingen besproken met de arts die u ook behandelt. Dit gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Naar aanleiding daarvan wordt uitgelegd wat de beste behandeling voor u is, wat de eventuele alternatieven zijn en wat het te verwachten resultaat is.

Als u besluit tot de behandeling over te gaan, vult u een gezondheidsverklaring in om te zien of u geschikt bent voor de behandeling. Dit is vrijwel altijd het geval, tenzij u (misschien) zwanger bent, een herpes infectie (koortslip) in het te behandelen gebied heeft of als de huid na een laserbehandeling of peeling nog niet volledig hersteld is. Daarna worden er voor-foto’s van het gebied gemaakt, die dienen als referentie voor de controle.

Door de toevoeging van lidocaïne aan de gel wordt de behandeling comfortabeler gemaakt. Bij een liquid facelift wordt de huid ter plaatse van het inbrengen van de canule ook met lidocaïne verdoofd. Bij behandeling van de lippen wordt vrijwel altijd een plaatselijke verdoving gebruikt, omdat dit erg gevoelig kan zijn. Voor overige rimpelbehandelingen is een verdoving meestal niet nodig, maar er kan in overleg met de arts altijd besloten worden om locaal een verdovende crème te gebruiken.

De Hyaluronzuur behandeling

De heldere gel wordt met een hele fijne, steriele naald in kleine hoeveelheden in de huid gebracht. Dit kan een licht branderig gevoel geven dat meteen weer verdwijnt. Het hyaluronzuur zorgt voor volume onder de rimpel, die daardoor omhoog komt en gladder wordt. Gemiddeld duurt een behandeling 10 tot 20 minuten. Daarna kunt u uw dagelijkse activiteiten gewoon weer hervatten.

Bij behandeling van de lippen wordt, na het plaatsen van de verdoving, de gel ingespoten in de liprand om de contour te accentueren, of in de lip zelf om vollere lippen te verkrijgen. Eventueel kan een combinatie van beide toegepast worden. De zwelling die hierbij vaak optreedt, trekt na een paar dagen weg en dan ziet u het uiteindelijke resultaat

Voor een liquid facelift wordt de huid ter plaatse van het inbrengen van de canule verdoofd. Vervolgens wordt de canule ingebracht, waarmee het hyaluronzuur gelijkmatig wordt verdeeld om in het gebied een mooi volume te creëren en contouren te herstellen. Eventueel worden daarna met een dun naaldje nog wat accenten gelegd. Deze behandeling kost ongeveer 45 minuten. Er zal vrijwel geen zwelling optreden, en alleen op de plaats waar de canule is ingebracht kan er een blauw plekje ontstaan.

Elke behandeling wordt na minimaal 2 weken geëvalueerd en eventueel herhaald voor een optimaal resultaat.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid iets rood en gevoelig zijn, en er kan een lichte zwelling optreden. Dit is een normale reactie op de injecties, en verdwijnt binnen twee dagen. Aangeraden wordt thuis het gebied een half uur te koelen met een coldpack, waardoor de zwelling vermindert en u de kans op blauwe plekjes minimaliseert.
Als er toch een blauw plekje door de injectie veroorzaakt is, dan zal dit na een paar dagen tot een week dit niet meer zichtbaar zijn. Enkele uren na de behandeling kunt u weer make-up aanbrengen ter camouflage.
U kunt meteen na de behandeling de dagelijkse activiteiten hervatten.
Belangrijk is dat u gedurende de eerste week blootstelling aan zon, zonnebank en sauna vermijdt.

Er zijn een aantal richtlijnen waaraan u zich na de behandeling dient te houden, een volledig overzicht daarvan kunt u onderaan deze pagina vinden in het “nabehandelprotocol”; dit protocol krijgt u ook mee naar huis.

Resultaat

Als de (eventuele) zwelling na twee dagen is verdwenen, ziet u het uiteindelijke resultaat van de behandeling. De huid is gladder, rimpels zijn zachter, de lippen zijn voller en/of volume en contouren van het gezicht zijn hersteld.
Bij de controle worden er na-foto’s gemaakt om het resultaat goed te beoordelen. In overleg met de arts wordt er gekeken of er een tweede behandeling nodig is, die dan aansluitend kan plaatsvinden.

Hoe lang een behandeling zijn resultaat behoudt, verschilt per hyaluronzuur. Teosyal Global Action, Redensity II en Belotero hebben een duurzaamheid van 8 tot 10 maanden, Teosyal Deep  blijft ruim een jaar zichtbaar, Teosyal Ultimate ongeveer anderhalf jaar. Tevens is dit individueel en afhankelijk van veel factoren, zoals leeftijd, huidconditie, levensstijl (zon, roken) en spieractiviteit.

Tarieven

Belotero Balance                                                                       1,0 cc
Belotero Intense                                                                        1,0 cc
Teosyal Redensity [II]                                                                1,0 cc
Teosyal Deep Lines                                                                   1,0 cc
€ 500
€ 500
€ 500
€ 500

Liquid facelift

Teosyal Ultimate                                                                      1,0 cc
Teosyal Ultimate                                                                      2,0 cc
Teosyal Ultimate                                                                      3,0 cc
Teosyal Ultimate                                                                      4,0 cc
€ 425
€ 750
€ 1100
€ 1350

Elke extra cc boven de 4 cc kost €250, tijdens een intake met uw arts wordt bekeken hoeveel cc u nodig heeft.

Maak een afspraak op één van onze locaties in Nederland.

Veel gestelde vragen

“Wordt een behandeling bij Wrinkless altijd uitgevoerd door een arts?”
Jazeker. Er vindt altijd eerst een gratis en vrijblijvend intakegesprek plaats met de arts die u ook behandelt.

“Verlies ik niet alle uitdrukking in mijn gezicht?”
Sommige beroemdheden hebben inderdaad een verminderde expressie in het gelaat. Dat is echter vrijwel nooit toe te schrijven aan inspuitingen met niet-permanente rimpelvullers zoals hyaluronzuur, maar aan andere ingrepen.

“Krijg ik geen opgeblazen gezicht van zo’n liquid facelift?”
Deze zogenaamde overcorrectie wordt door de artsen van Wrinkless voorkomen door met een juiste dosering te werken en de behandeling in stappen uit te voeren, zodat tussentijds het effect beoordeeld kan worden.

“Zijn rimpelvullers niet eng?”
In de media verschijnen nogal eens verhalen over lelijke bobbels na het inspuiten van fillers. Het gaat hier echter altijd om (verkeerd) gebruik van permanente fillers, soms zelfs toegepast door mensen die geen arts zijn. Hyaluronzuur is een niet-permanente rimpelvuller op natuurlijke basis, die volledig biologisch afbreekbaar is. In het zeldzame geval dat er een klein bobbeltje ontstaat, dan is dit vrijwel nooit zichtbaar, maar alleen voelbaar. Meestal verdwijnt het binnen een paar dagen, en in het uiterste geval binnen twee maanden.

“Waar moet ik aan denken voordat ik een behandeling met hyaluronzuur krijg?”
Kijk naar uzelf in de spiegel, waar stoort u zich aan en welk resultaat verwacht u van een behandeling? Samen met de arts bespreekt u uw verwachtingen en de mogelijkheden die er zijn.

“Hoe gaat mijn huid eruit zien zonder vervolgbehandelingen?”
De correctie zal langzaam maar zeker verdwijnen. Uiteindelijk zal uw huid eruit zien zoals voor de behandeling. Vervolgbehandelingen zorgen voor behoud van het resultaat.

“Ik heb al een behandeling met een permanente rimpelvuller ondergaan, kan ik dan nog met hyaluronzuur behandeld worden?”
Hyaluronzuur mag niet worden geïnjecteerd als er reeds permanente implantaten aanwezig zijn in het te behandelen gebied, tenzij er met zekerheid vastgesteld kan worden dat er in een andere huidlaag gewerkt wordt.

Nabehandelprotocol

Wat is belangrijk tijdens de eerste dagen na een behandeling met hyaluronzuur?

   • Gebruik de eerste uren na de behandeling geen make-up.
   • Maak geen gebruik van de sauna en/of zonnebank en voorkom blootstelling aan zonnestralen gedurende 1 week.
   • Onderga in het behandelde gebied de eerste 2 weken geen behandeling bij een schoonheidsspecialist ondergaan, zoals peelings, gezichtsscrubs, microdermabrasie, laser of andere gezichtsverzorgende behandelingen.
   • Mocht u in de dagen na de behandeling een verdikking op de plaats van de inspuiting voelen, dan kunt u dit een paar dagen, een paar keer per dag een paar minuten masseren volgens de instructies van uw arts. Doe dit vooral niet langer, want dan is er kans dat er zwelling en roodheid ontstaat!
   • Als u de lippen heeft laten behandelen, mag u de eerste 24 uur na de behandeling niet zoenen en geen hete of koude dranken drinken.
   • Blauwe plekjes kunt u behandelen met Auriderm K2-gel.

Belangrijke feiten

De behandeling kan de volgende bijwerkingen hebben: roodheid, blauwe plek, kleine lokale verdikkingen en/of gevoeligheid in het behandelde gebied. Deze symptomen kunnen enkele uren tot twee weken aanhouden. Het zijn normaal voorkomende symptomen na de behandeling.

Zodra de zwelling minder wordt, zal een klein deel van het volume verloren gaan. Om deze reden kan er nog een behandeling nodig zijn om zo het gewenste eindresultaat te behalen.

Om het resultaat te ondersteunen is het van belang dat u uw huid goed verzorgt met de producten die uw schoonheidsspecialist adviseert, regelmatig een gezichtsbehandeling neemt en uw huid niet blootstelt aan zonlicht. De UV-straling laat de huid sneller verouderen, het gebruik van een sunblock is aan te raden.

Lees meer over Hyaluronzuur op Wikipedia