Tel.: 020-665 32 92

Radiesse

Radiesse is een niet-permanente rimpelvuller gemaakt van synthetische calcium-hydroxylapatiet (CaHa) microdeeltjes in een gel op waterbasis. CaHa en de bestanddelen calcium en fosfaat komen ook voor in het lichaamseigen weefsel zoals tanden en botten, en is daarom volledig biocompatibel; er is dus voorafgaand aan een behandeling geen allergietest nodig.

Wanneer Radiesse in de huid wordt ingebracht duwt de gel-matrix van calcium fosfaat microsferen de gezichtscontouren omhoog met direct een liftend effect en meer volume als resultaat. Voor een langdurig effect stimuleren de microsferen de aanmaak van lichaamseigen collageen, wat de volumetoename nog verder versterkt.

Radiesse
Radiesse is biologisch afbreekbaar en wordt daarom in de loop der tijd veilig en op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken. De resultaten zijn bij de meeste mensen één tot anderhalf jaar zichtbaar.

Na 1 behandeling:

radiesse-voor-na1

radiesse-voor-na-2

radiesse-voor-na-3

Radiesse is effectief voor vele indicaties, zoals neus-lippenplooi, mondhoeken (marionetlijnen), wangen, kaaklijn, jukbeenderen en kinplooi. Nieuwe toepassingen van Radiesse zijn handverjonging en de zogenaamde “liquid facelift”.

Handverjonging

Ook de handen beginnen gaandeweg onze leeftijd te verraden. Aders en pezen aan de bovenkant van de hand worden meer zichtbaar naarmate de jaren verstrijken, doordat de onderhuidse vetlaag steeds dunner wordt. Wanneer uw huid volume verliest, kan Radiesse de oplossing zijn.

Klik hier om te zien hoe deze behandeling wordt uitgevoerd.

Radiesse handverjonging voor en na foto

Dokter Thio van Wrinkless heeft in 2009 meegewerkt aan een Europees onderzoek naar de behandeling ter verjonging van de handen met Radiesse. Dit heeft geresulteerd in een wetenschappelijk artikel genaamdA Multi-national, Multi-country, Multi-patient Study of Calcium Hydroxylapatite (Radiesse™ dermal filler) for Treatment of the Aging Hand” in het medische tijdschrift “Dermatologic Surgery”.

Lees het wetenschappelijk artikel over handverjonging met Radiesse

Liquid facelift

Hoe jonger een gezicht, hoe steviger de huid en hoe duidelijker de contouren. Het gezicht is symmetrisch en heeft een ‘V’-vorm.

Hoe goed je genen ook zijn, alle huidtypen verliezen vroeg of laat hun stevigheid. Proporties veranderen en volume neemt af. De zwaartekracht laat zijn sporen na, het gezicht zakt meer naar beneden en de kin verliest vorm. Het resultaat: de jeugdig uitziende ‘V’ draait zich langzaam om en onze leeftijd wordt in toenemende mate zichtbaar – ongeacht hoe jong we ons voelen.

Radiesse huidverjonging rimpelbehandeling

Het ‘V’-Effect is de oplossing om een jeugdige uitstraling te herstellen. Alleen de afzonderlijke rimpels aanpakken is niet genoeg; het gezicht moet als geheel gelift worden. Met het juiste volume en de juiste injectietechniek, krijgt het gezicht zijn optimale ‘V’-vorm weer terug en wordt het effect van rimpels en het uitzakken van het gezicht op een natuurlijke manier verminderd.

Wanneer Radiesse in de huid wordt ingebracht duwt de gel-matrix van calcium fosfaat microsferen de gezichtscontouren omhoog met direct een liftend effect en meer volume als resultaat. De artsen van Wrinkless beogen hierbij een zo natuurlijk mogelijk effect te creëren.

Veiligheid

In de reguliere geneeskunde (orthopedie, tandheelkunde) wordt Radiesse al meer dan 20 jaar gebruikt zonder noemenswaardige complicaties. Voor cosmetische doeleinden zijn er meer dan 2 miljoen behandelingen verricht.

Omdat Radiesse bestaat uit lichaamseigen stoffen en het geen dierlijke materialen bevat, is de kans op een allergische reactie zeer klein (minder dan 0,1 %); een allergie test is dus in principe niet nodig. Mocht er onverhoopt toch een allergische reactie plaatsvinden, dan is die goed te behandelen met een antihistaminicum. Ook de kans op een locale ontsteking in het behandelde gebied is kleiner dan 0,1 %. Een dergelijke reactie verdwijnt snel met een antibioticum. In beide gevallen zijn er geen negatieve gevolgen voor het resultaat van de behandeling.

Zeer zelden ontstaat er een klein bobbeltje na een behandeling. Het betreft dan een voelbare ophoping van het middel in de huid, die vrijwel nooit zichtbaar is. Meestal verdwijnt dit door het huidgebied enkele dagen te masseren. Mocht dat niet het geval zijn dan zal het geleidelijk afnemen en binnen twee maanden alsnog verdwenen zijn. Blijvende ophopingen komen niet voor, omdat Radiesse volledig biologisch afbreekbaar is

Radiesse is in 2004 door de Europese Unie goedgekeurd. Radiesse heeft een CE- certificering, de standaard voor productveiligheid in de EU. Daarnaast is Radiesse in 2006 goedgekeurd door de FDA, de Amerikaanse autoriteit op het gebied van productveiligheid.

In 2009 is Radiesse verkozen tot “Beste injectable product van het jaar” van de Aesthetic Medicine Awards, het grootste esthetisch magazine voor professionals in Engeland. Wereldwijd zijn meer dan 2 miljoen spuiten Radiesse verkocht.

Voor de behandeling

Tijdens het intake gesprek worden uw wensen en verwachtingen besproken met de arts die u ook behandelt. Dit gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Naar aanleiding daarvan wordt er uitgelegd wat de beste behandeling voor u is, wat de eventuele alternatieven zijn en wat het te verwachten resultaat is.

Als u besluit tot de behandeling over te gaan, vult u een gezondheidsverklaring in om te zien of u geschikt bent voor de behandeling. Dit is vrijwel altijd het geval, tenzij u (misschien) zwanger bent, een herpes infectie (koortslip) in het te behandelen gebied heeft of als de huid na een laserbehandeling of peeling nog niet volledig hersteld is. Daarna worden er voor-foto’s van het gebied gemaakt, die dienen als referentie voor de controle.

Door de toevoeging van lidocaïne aan de gel wordt de behandeling comfortabeler gemaakt. Voor rimpelbehandelingen met Radiesse is een extra verdoving meestal niet nodig, maar er kan in overleg met de arts altijd besloten worden om locaal een verdovende crème te gebruiken.

De behandeling

De gel wordt met een hele fijne, steriele naald in kleine hoeveelheden in de huid gebracht. Dit kan een licht branderig gevoel geven dat meteen weer verdwijnt.

Radiesse zorgt voor volume onder de rimpel, die daardoor omhoog komt en gladder wordt. Gemiddeld duurt een behandeling 10 tot 20 minuten. Daarna kunt u uw dagelijkse activiteiten gewoon weer hervatten.

Voor de handverjonging worden er eerst drie of vier verdovingsprikjes net onder de huid gezet. Vervolgens wordt op dezelfde plaatsen met een dunne naald Radiesse geïnjecteerd. Dit veroorzaakt een aantal bobbeltjes, die door de arts zorgvuldig gemasseerd worden, zodat er een mooi en gelijkmatig resultaat ontstaat. De hele behandeling is vrijwel pijnloos en duurt ongeveer 30 minuten.

Voor een liquid facelift wordt de huid ter plaatse van het inbrengen van de canule verdoofd. Vervolgens wordt de canule ingebracht, waarmee de gel gelijkmatig wordt verdeeld om in het gebied een mooi volume te creëren en contouren te herstellen. Eventueel worden daarna met een dun naaldje nog wat accenten aangebracht. Deze behandeling kost ongeveer 45 minuten. Er zal vrijwel geen zwelling optreden, en alleen op de plaats waar de canule is ingebracht kan er een blauw plekje ontstaan.

Elke behandeling wordt na minimaal vier weken geëvalueerd en eventueel herhaald voor een optimaal resultaat.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid iets rood en gevoelig zijn, en er kan een lichte zwelling optreden. Dit is een normale reactie op de injecties, en verdwijnt binnen twee dagen. Aangeraden wordt thuis het gebied een half uur te koelen met een coldpack, waardoor de zwelling vermindert en u de kans op blauwe plekjes minimaliseert.

Als er toch een blauw plekje door de injectie veroorzaakt is, dan zal dit na een paar dagen tot een week dit niet meer zichtbaar zijn. Enkele uren na de behandeling kunt u weer make-up aanbrengen ter camouflage.

U kunt meteen na de behandeling de dagelijkse activiteiten hervatten.

Belangrijk is dat u gedurende de eerste week blootstelling aan zon, zonnebank en sauna vermijdt.

Er zijn een aantal richtlijnen waaraan u zich na de behandeling dient te houden, een volledig overzicht daarvan kunt u onderaan deze pagina vinden in het ”nabehandelprotocol”; dit protocol krijgt u ook mee naar huis.

Resultaat

Als de (eventuele) zwelling na twee dagen is verdwenen, ziet u het uiteindelijke resultaat van de behandeling. Na enkele weken kan het effect nog versterkt worden door de aanmaak van nieuw, lichaamseigen collageen.

Bij de controle na minimaal vier weken worden er na-foto’s gemaakt om het resultaat goed te beoordelen. In overleg met de arts wordt er gekeken of er een tweede behandeling nodig is, die dan aansluitend kan plaatsvinden.

Een correctie met Radiesse blijft bij de meeste patiënten een jaar of langer zichtbaar, maar de duur van het effect kan per persoon verschillen, afhankelijk van leeftijd, huidtype, levensstijl (zon, roken) en spieractiviteit.

Tarieven

Radiesse                                                                        1,0 cc
Radiesse                                                                        1,5 cc
Radiesse                                                                        2 x 1,5 cc
Radiesse                                                                        3 x 1,5 cc
€ 400
€ 575
€ 1100
€ 1500

Voor inspuiting van de handen zijn er 2 of 3 spuiten van 1,5 cc nodig.

Maak een afspraak op één van onze locaties in Nederland.

Veel gestelde vragen

“Wordt een behandeling bij Wrinkless altijd uitgevoerd door een arts?”
Jazeker. Er vindt altijd eerst een gratis en vrijblijvend intakegesprek plaats met de arts die u ook zal behandelen.

“Verlies ik niet alle uitdrukking in mijn gezicht?”
Sommige beroemdheden hebben inderdaad een verminderde expressie in het gelaat. Dat is echter vrijwel nooit toe te schrijven aan inspuitingen met niet-permanente rimpelvullers zoals Radiesse, maar aan andere ingrepen.

“Krijg ik geen opgeblazen gezicht van zo’n liquid facelift?”
Deze zogenaamde overcorrectie wordt door de artsen van Wrinkless voorkomen door met een juiste dosering te werken en de behandeling in stappen uit te voeren, zodat tussentijds het effect beoordeeld kan worden.

“Zijn rimpelvullers niet eng?”
In de media verschijnen nogal eens verhalen over lelijke bobbels na het inspuiten van fillers. Het gaat hier echter altijd om (verkeerd) gebruik van permanente fillers, soms zelfs toegepast door mensen die geen arts zijn. Radiesse is een niet-permanente rimpelvuller op natuurlijke basis, die volledig biologisch afbreekbaar is. In het zeldzame geval dat er een klein bobbeltje ontstaat, dan is dit vrijwel nooit zichtbaar, maar alleen voelbaar. Meestal verdwijnt het binnen een paar dagen, en in het uiterste geval binnen twee maanden.

“Waar moet ik aan denken voordat ik een behandeling met Radiesse krijg?”
Kijk naar uzelf in de spiegel, waar stoort u zich aan en welk resultaat verwacht u van een behandeling?  Samen met de arts bespreekt u uw verwachtingen en de mogelijkheden die er zijn.

“Hoe gaat mijn huid eruit zien zonder vervolgbehandelingen?”

De correctie zal langzaam maar zeker verdwijnen. Uiteindelijk zal uw huid er uitzien zoals voor de behandeling. Vervolgbehandelingen zorgen voor behoud van het resultaat.

“Ik heb al een behandeling met een permanente rimpelvuller ondergaan, kan ik dan nog met Radiesse behandeld worden?”
Radiesse mag niet worden geïnjecteerd als er reeds permanente fillers of implantaten aanwezig zijn in het te behandelen gebied.

 

Nabehandelprotocol

Wat is belangrijk de eerste dagen na een injectie met Radiesse?

  • Gebruik geen make-up de eerste paar uur na de behandeling.
  • Maak gedurende 1 week geen gebruik van sauna, zonnebank of zwembad en voorkom blootstelling aan zonnestralen. Gebruik de eerste weken na de behandeling een goede sun-block wanneer u in de zon gaat.
  • Stel u niet bloot aan extreme warmte of kou.
  • Blauwe plekjes kunt u behandelen met Auriderm, een Vitamine K-crème, die ervoor zorgt dat blauwe plekjes eerder weg gaan. De crème voorkomt geen blauwe plekjes, dus u hoeft niet te smeren als er geen blauwe plekjes zijn.
  • Onderga de eerste 4 weken geen behandelingen zoals gezichtsscrubs, peelings, microdermabrasie, laserbehandelingen of andere gezichtsbehandelingen.
  • Mocht u in de dagen na de behandeling een verdikking op de plaats van de inspuiting voelen, dan kunt u dit een paar dagen, een paar keer per dag een paar minuten masseren volgens de instructies van uw arts. Doe dit vooral niet langer, want dan is er kans dat er zwelling en roodheid ontstaat!
  • Er mogen de eerste 3 maanden na een behandeling met Radiesse geen grote tandheelkundige of medische operaties aan het gezicht plaatsvinden nabij het behandelde gebied. Overleg dit in ieder geval eerst met uw arts.

Belangrijke feiten
Radiesse trekt vocht aan. Na de behandeling zal er dan ook altijd sprake zijn van zwelling. Hierdoor lijkt de rimpel meer gevuld dan hij werkelijk is. Het effect zal dus enige dagen na de behandeling wat afnemen. Radiesse geeft echter na enkele weken stimulatie van het eigen bindweefsel, waardoor het effect weer toeneemt. Vaak is het nodig nog een tweede behandeling met Radiesse te geven voor een optimaal resultaat. Het effect van Radiesse is langdurig. Na 1-1,5 jaar is een touch-up nodig.

De behandeling kan de volgende bijwerkingen hebben: roodheid, blauwe plek, lichte lokale zwelling of verkleuring in het behandelde gebied. Ook kunnen er kleine, voelbare verdikkingen in de huid ontstaan (ophopingen). Het gebied kan nog enige tijd gevoelig zijn. Deze bijwerkingen zijn van tijdelijke aard. De duur en het resultaat van de correctie verschillen per individu en hangen samen met uw leefwijze en het verouderingsproces. Om het resultaat te ondersteunen is het van belang dat u uw huid goed verzorgt met de producten die uw schoonheidsspecialist adviseert, regelmatig een gezichtsbehandeling neemt en uw huid niet blootstelt aan zonlicht. De UV-straling laat de huid sneller verouderen, het gebruik van een sunblock is aan te raden.

Lees meer over Radiesse